Naturlos 2017

Naturlos 2017 kan du lese på nett her: Naturlos 2017 

 

Arbeid med ny nettside

Det arbeides med nye felles nettsider for friluftsrådene. I mellomtiden vil det være mindre aktivitet på disse nettsidene. Følg oss på facebook for oppdaterte nyheter.

 

 

 

 

 

 

Arbeid med ny nettside

Det arbeides med nye felles nettsider for friluftsrådene. I mellomtiden vil det være mindre aktivitet på disse nettsidene. Følg oss på facebook for oppdaterte nyheter.

 

 

 

 

 

 

Speidende naturlos

Naturlos 2016 - Vi gjentar suksessen

I 2015 ga Grenland friluftsråd ut Naturlosbrosjyren for første gang. Takket være en stor mengde turer fra et mangfold av organisasjoner ble brosjyren en suksess. Opplaget på 50.000 gikk unna, og brosjyren ble etterspurt ved flere anledninger.

 

Nå inviterer vi igjen alle organisasjoner til å melde inn sine turer til Naturlos 2016.

Skjermbilde

Konkurranse: Porsgrunns flotteste friluftsområde

Hjelp oss å kåre Porsgrunns flotteste friluftsområde! Alle som stemmer er med i trenkningen av et knallbra Helsport fjelltelt.

 

Sender du inn bilde av turområdet samtidig er du med i fotokonkurransen. En jury velger ut de tre beste bildene som vil få en forstørreslse av motivet sitt på lerret. Vinnerbildene stilles også ut en måned på
Servicesenteret i Porsgrunn kommune.

 

Gå inn og stem på facebook.

Fotografier kan du legge inn direkte på facebook, eller sende til grenland@friluftsrad.no.

 

Frist for å delta i konkurransen er 2. november.

 

 

Varde

Avduking av Skiens midtpunkt

Søndag 20. september bør du legge søndagsturen til Siljuknatten i Gulsetmarka. Der ligger nemlig Skiens geografiske midtpunkt, det er oppført en varde som markerer kommunenes egentlige sentrum.

 

Ordføreren avduker varden klokka 12.00, og vi håper du vil være med på begivenheten! Felles tur opp fra Valebøveien klokka 10.45.

 

Les videre for mer info og kart.

Stort

Bli med på en Natt i Naturen

Finn frem sovepose, liggeunderlag og telt. Norge skal sette rekord i uteovernatting lørdag 5. september, og alle utfordres til å komme seg ut i skogen og inn i soveposen.

Finn deg en leirplass i nærskogen, eller bli med oss på fellescamp ved Flekkerhytta på Svanstul. Her kan du tilbringe en natt i naturen i trygge rammer og godt selskap. Det blir også spennede aktiviteter for hele familien. Les videre for detaljer om arrangementet på Svanstul.

Utstyrskasse

Utlån av turutstyr

Skal du på helgetur, men mangler telt? Eller kanskje du har lyst til å prøve noe nytt, som en fisketur med kano. Alt utstyret du trenger er låner du gratis hos en utstyrssentral.

Det finnes flere utstyrssentraler som låner ut utstyr kostnadsfritt til foreninger og private for å få flere ut i aktivitet. 

 

Her finner du en oversikt over hva du kan låne i din kommune: Utstyr til utlån

 

Speidende naturlos

Naturlos 2015 er nå tilgjengelig

Grenland friluftsråd har samlet sammen over 160 guidede turer i Grenland under begrepet Naturlos.

 

Naturlosturene er åpne for allmennheten, og de fleste er gratis. Naturlosene er fra en rekke organisasjoner. De veileder og formidler underveis, og sørger for trygge rammer for turen.

 

Naturlosbrosjyren finner du i digital utgave her.

Friluftskonferansen

Vellykket friluftskonferanse!

Takk til alle som bidro og alle som deltok på en fantastisk Friluftskonferanse! Over 90 tilhørere fikk oppleve slagkraftige budskap om friluftslivets betydning for folkehelse og helsebudsjett, og om hvordan friluftsloven og friluftsrådene kan hjelpe til med å tilrettelegge for aktivitet. Som en bonus fikk vi også oppleve et fantastisk bildeprogram fra Telemarks mangfoldige natur, hypnotisk fremført av Jan Erik Tangen.
Hovedforedragene finner du her.

Bålkaffe

Friluftskonferanse i Porsgrunn

Du er invitert til en spennende konferanse om friluftsliv og folkehelse, den 23. februar klokka 14.00 til 19.30 på Ælvespeilet i Porsgrunn. Særlig invitert er politikere, forvaltning og frivillighet som på ulike måter arbeider med friluftsliv i Telemark.

Café Ælvespeilet disker opp med en nydelig buffet i pausen.

Les mer for program og påmelding.

Lavvo

Bli med på åpning av Friluftslivets År!

13.januar åpner Friluftslivets År 2015! Grenland Friluftsråd, FNF Telemark, Telemark Turistforening og Skiensspeiderne har gleden av å invitere alle til en markering i friluft i Fritidsparken i Skien denne dagen. De tøffeste har mulighet til å bli med på måneskinnstur og overnatting ute!

 

Logo, Friluftsport

Vi søker prosjektkandidater

Grenland friluftsråd har fått invilget 50.000 kroner til utvikling av to prosjekter i Friluftslivets År 2015 - Friluftsskole og Friluftsport. Nå søker vi etter spennende samarbeidsparter og friluftsområder som kan knyttes til disse konseptene.

Les videre for å lære mer om Friluftsskoler og Friluftsporter.

 

NRK

Friluftsrådet i Friluftsmagasinet

Grenland friluftsråd ble tidligere i sommer intervjuet av Arnulf Møllerstad for Friluftsmagasinet på NRK P1. Nå er sendingen gått på lufta, og intervjuet kan du høre her.

 

Reportasjen var superveteran Arnulf Møllerstad sin siste for Friluftsmagasinet, og i sendingen neste lørdag tar han farvel med NRK.

Dine30ifriluft

Infomøte om folkehelse og friluftsliv

Grenland friluftsråd og Friluftsrådenes landsforbund inviterer til dagsseminaret Folkehelse og Friluftsliv, for å informere om initiativet Dine30 i friluft.

 

Møtet foregår 22. oktober i Kverndalsenteret i Skien. Det er åpent for alle, men retter seg særlig mot dem som arbeider med folkehelse og friskliv i offentlig sektor.

Les videre for mer informasjon og påmelding.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev nummer 1 er ute nå

Friluftsrådet skal være tydelige og åpne i alt vi gjør. Gjennom ulike kanaler, som nettside, nyhetsbrev og trykksaker, kan du holde deg oppdatert på hva friluftsrådet jobber med. Det første nyhetsbrevet bærer preg av at friluftsrådet er nyoppstartet, men det beskriver noen av de områdene vi ønsker å arbeide innenfor.

Nyhetbrev og andre dokument finner du på denne nettsiden, under Om oss - Publikasjoner.

Foto: Bjørnar Løkstad

Porsgrunn bystyre på tur

For å markere oppstarten av Grenland friluftsråd og sette friluftsliv på agendaen, tråkket Porsgrunn bystyre med ordføreren i spissen opp til Årholtstua i Siljan, der det ble servert skaukaffe, kake og faglige innslag. Tid til lek i skogen ble det også. 

Så nå kan man trygt si at bystyret står, og går, for tur!

På rekke

Bli med på friluftslivets uke

Friluftslivets uke i Telemark går av stabelen fra 6.-14. september. Det blir en uke fyllt av aktiviteter og arrangementer for alle som er glad i friluftsliv.

Det er Forum for natur og friluftsliv som har regien på Friluftslivets uke, og fullstendig program finner du på deres nettsider.

God tur! 

 

Kikkert

Hva gjør et friluftsråd?

Det finnes 23 friluftsråd i Norge, og Grenland friluftsråd er det siste i rekken. Friluftsrådene arbeider på ulikt vis - mens noen har driftsansvar for friluftsområder arbeider andre mer administrativt. Felles for alle er målsetningen om økt deltakelse og oppslutning omkring friluftsliv, med fokus på å ivareta og videreutvikle friluftslivsområder.

Styret_politiske

Grenland friluftsråd er i gang

Kommunene Skien, Porsgrunn og Drangedal har gått sammen om å opprette Grenland friluftsråd. Rådet skal arbeide med å legge til rette for friluftsmuligheter i kommunene, og passe på at kommunene tar hensyn til friluftslivet i sine planer. De tre kommunene dekker både sjø, skog og fjell, og kan tilby svært varierte muligheter for friluftsliv.