1. Hjem
 2. Kalender

Agenda

 • 01.09.201801:0009.09.201823:59
  Friluftslivets uke over hele landet 1. - 9. september
  Friluftsrådenes landsforbund

  I forbindelse med Friluftslivets uke over hele landet 1. - 9. september, så er det viktig å se på den nye fine hjemmesiden for uken på www.friluftslivetsuke.no

  Tanken med Friluftslivets uke-siden og aktivitetskalenderen er at det skal være enkelt for folk, uansett hvor i landet de bor, å finne en komplett oversikt over tilbud/aktiviteter/arrangementer som skjer i deres fylke under Friluftslivets uke. På denne måten slipper de å måtte lete på mange ulike hjemmesider for å finne informasjon om hva som skjer der de bor.

  I fjor var det over 650 arrangementer/aktiviteter registrert i kalenderen!

   

  Nytt er nå at siden inneholder en egen materiell-side hvor dere finner illustrasjonsbilder til bruk i forbindelse med Friluftslivets uke, ferdig beskåret forsidebilder til Facebook-sidene deres, ferdig beskåret toppbilder til eventer/arrangementer, plakat- og annonsemaler, og alt av logo, designelementer og profilmanual. Disse lastes enkelt ned ved å trykke på de ulike elementene.

   

  Aktivitetskalenderen og registreringen av arrangement har også fått seg en makeover. Det er nå blitt mye enklere å registrere sine arrangement, og arrangementene dukker opp i kalenderen med en gang, kalenderen er delt inn dag-for-dag gjennom hele Friluftslivets uke.

   

  Ellers finnes diverse artikler som omtaler de ulike nasjonale arrangementene, samt artikler med fokus på gjenbruk, tips til hva barnehager kan finne på i Friluftslivets uke etc.

 • 08.09.201800:51-23:59
  «Geologiens Dag 2018»
  Friluftsrådenes landsforbund

  «Geologiens Dag 2018» er 8.sept i  «Friluftslivets uke» (1-9.sep)

   https://www.geologiensdag.no/

   

  Årets tema er jordskjelv og like før dagen har filmen "Skjelvet" premiere, men uansett så står den som er arrangør fritt til å formidle annen geologi, men det er naturlig å forvente at folk er nysgjerrig på, og opptatt av jordskjelv på grunn av kinofilmen.

   

  Geologiens Dag er en stor nasjonal dugnad som gjøres av ildsjeler rundt i hele landet, med hovedformål å få barn og unge interessert i geologi. Det har til sammen vært over 20.000 besøkende på 70-80 ulike arrangementer, og ca 1200 dugnadstimer er brukt av frivillige hver høst. Det har blitt gjennomført arrangement på torg, museer, gruver, bergverk, skoler, barnehager, ved nærbutikk og mange geoturer. I flere år har det også blitt arrangert en "geologisk" båttur på Oslofjorden.

   

  Hvert år arrangeres en tegnekonkurranse spesielt for barn og unge. 1. 2. og 3. premie kr 1000,- 750,- og 500,- Tegninger kan sendes inn hele året med frist 1.oktober. Vinnerne blir kåret i oktober hvert år.

   

  For ungdommer arrangeres en fotokonkurranse der 1. 2. og 3. premie er kr 1200,- 1000,- og 800,- Foto kan sendes inn hele året med frist 1.oktober. Vinnerne blir kåret hvert år i oktober.

   For studenter arrangeres det også en studentkonkurranse der vinnerlaget får kr 10.000,- i premie. Her utfordres studentlag ved universitet og høyskoler til å lage det flotteste arrangementet. Arrangementene blir vurdert av de lokale NGF-foreningene, og det beste laget vinner premien på kr 10.000.

   

  De siste årene har studenter fra Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo deltatt i konkurransen.

   Lykke til

   

  https://www.geologiensdag.no/