1. Hjem
  2. Kurs og arrangementer

Kursoversikt - høsten 2020

Aktivitet.jpg

 

Høsten 2020 setter vi opp ulike typer åpne kurs for SFO, barnehage og grunnskole. Informasjon om disse finnes under. I tillegg kan vi holde kurs på bestilling, ta kontakt med magnus.vike@friluftsrad.no eller på tlf. 934 63 068 dersom dere ønsker dette. Sjekk også våre facebook-sider!

 

Webinarer - Læring i friluft

Gir deg som pedagog et grunnlag for å legge til rette for mer og bedre uteundervisning!

Webinaret tar for seg uteundervisning i lys av fagfornyelsen og rammeplan for barnehagen, og gir deg et faglig grunnlag for variert undervisning i skole og barnehage. Webinaret foregår på Teams, varer 60-75 min. med foredrag og diskusjon i etterkant. Du kan melde deg på via magnus.vike@friluftsrad.no og vil få tilsendt link i bekreftelsen. Datoer for webinarer er følgende:

Barnehage:

13. oktober kl. 13.00

15. oktober kl. 13.00

16. oktober kl. 13.00

22. oktober kl. 13.00

17. november kl. 13.00

 

Grunnskolen: 

28. september kl. 14.30

12. oktober kl. 14.30

19. oktober kl. 14.30

20. oktober kl. 14.30

 

Inspirasjonskurs - Naturen som læringsarena

Trenger du nye ideer til å variere undervisningen? Vil du ha mer undervisning utenfor klasserommet? Grenland friluftsråd holder inspirasjonskurs!

På kurset viser vi praktiske eksempler i hvordan man kan bruke naturen som læringsarena og jobbe med undervisning utendørs. Kurset omhandler fagene matematikk, naturfag, norsk, samfunnsfag, kroppsøving, mat og helse og kunst og håndverk.

Høsten 2020 holder vi åpne kurs for lærere, pedagoger og ansatte i skole, barnehage og SFO: (Info om sted kommer!)

Barnehage: 

Torsdag 29. oktober - Porsgrunn

Torsdag 5. november - Skien 

Barneskolen:

Tirsdag 27. oktober - Skien

SFO:

Fredag 23. oktober - Skien

Ungdomsskolen:

Tirsdag 3. november - Porsgrunn

 

Du melder deg på en av datoene ovenfor. Kurset starter kl. 09.00 og varer til 14.00. Det blir laget mat på stedet. Kurset er gratis for skoler i friluftsrådets medlemskommuner: Bamble, Drangedal, Porsgrunn, Siljan og Skien. For deltakere fra andre kommuner er prisen 400,-

Kontakt oss på magnus.vike@friluftsrad.no eller tlf. 934 63 068 hvis du har spørsmål. 

Påmelding på e-postadressen ovenfor, eller i skjemaet nederst på siden.

 

Stedsbasert læring - kurs og workshop

Har du erfaring med uteundervisning? Ønsker du å bruke naturen som læringsarena? Grenland friluftsråd inviterer lærere og pedagoger til kurs i digital kartløsning og delingstjeneste. Kurset er direkte relatert til Fagfornyelsens overordnede del.

Dette kurset vil ta for seg den nettbaserte delingstjenesten Stedsbasert læring, som lar deg finne, lage og dele undervisningsopplegg knyttet til spesifikke steder i skolens nærområde! Her kan man lage og finne pedagogiske opplegg som skal gjøre det lettere å variere undervisningen mer og gir deg muligheten til å flytte klasserommet utendørs. Det blir en teoridel og en workshop, så du må ha med egen PC. Du kan lese mer om Stedbasert læring her: http://www.grenlandfriluftsrad.no/laering-i-friluft

Høsten 2020 holder vi åpne kurs for lærere, pedagoger og ansatte i skole, barnehage og SFO:

Tirsdag 10. november kl. 11.00 - Kaffehuset, Skien

Tirsdag 24. november kl. 11.00 - Kaffehuset, Skien

 

Du melder deg på en av datoene ovenfor. Kurset starter kl. 11.00 og varer til 15.00, lunsj vil bli servert. Kurset er gratis for skoler i friluftsrådets medlemskommuner: Bamble, Drangedal, Porsgrunn, Siljan og Skien. For deltakere fra andre kommuner er prisen 250,-

Kontakt oss på magnus.vike@friluftsrad.no eller tlf. 934 63 068 hvis du har spørsmål.

 

Påmelding på e-postadressen ovenfor, eller i skjemaet nederst på siden.