ANNEN TILRETTELEGGING

Børsesjø våtmarkssenter og fugleamfi

I 2015 sikret Grenland friluftsråd en eiendom i Gjerpensdalen, langs vannkanten til Børsesjø. Gjerpensdalen er et populært turområde, og Børsesjø er et skikkelig fugleeldorado. Hele 241 ulike fuglearter er observert her, deriblant mange rovfugler.

Våtmarkssenteret er foreningshuset til BirdLife Grenland. Her er det stadig aktiviteter og arrangementer knyttet til fuglelivet ved Børsesjø.

Børsesjø fugleamfi er åpent for allmennheten, og tilgjengelig med barnevogn og rullestol. For fuglekikkere er det ideelt, men du trenger ikke være fugleekspert for å komme hit. Fugleamfiet er et flott turmål med fantastisk utsikt fra toppen, og et lunt sted å spise nista inne i amfiet. 

Det er begrenset mulighet for parkering ved fugleamfiet, men det er mange muligheter like i nærheten. Vi oppfordrer alle til å begynne turen fra Gjerpen barneskole, ungdomsskolen, kirken eller sykehjemmet. Handicapparkering finner du like ved fugleamfiet.

Fra fugleamfiet går det universelt utformet turvei langs hele Børsesjø, med tilknytning til mange mindre stier.

Bidragsytere er blant annet Miljødirektoratet, Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen DNB, Olav Thon-stiftelsen og Bess Jahres stiftelse.

20190704_082733.jpg Utsikt fra fugleamfi.jpg Børsesjø fugleamfi.jpg Stallen.jpg