Friluftsporter

 

Hva er en friluftsport?  Friluftsport.JPG

Friluftsporter er tilrettelagte friluftsområder som også er utgangspunkter for større natur- og friluftsområder. En friluftsport er tilrettelagt for naturopplevelser, friluftsliv, lek og opphold. Samtidig skal den stimulere til videre utforsking av omkringliggende områder. De er lett tilgjengelige, og skal gi god informasjon om friluftsmuligheter på stedet og videre utover i naturen.

Friluftsport-prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. 

 

Åletjern

Friluftsport Åletjern er et naturområde på Gulset, Skiens største bydel. Åletjern er tilrettelagt med parkeringsplass på Vestre Gulset; derfra er det ca. 900m inn til tjernet. Her finner du fine badeområder, bålplasser, benker og flotte lysløyper. Åletjernhuken ligger ved nordre enden av vannet og er en stor gapahuk med plass til hele familien eller en hel skoleklasse.

Åletjern.jpg  20200611_090642.jpg DSC_0745.JPG

Åletjern. Foto: Skien Turlag

 

Smibekkhavna

Friluftsport Smibekkhavna ligger sentralt til i Drangedal sentrum. Her finner du et friområde med grillhytte, HC-toalett, akebakker og skiltede turløyper videre ut over Melkåsane, til Braknesheia og bygdetunet. På Braknesheia finner du også Brakneshuken med flott utsikt over Drangedal og Toke.

Smibekkhavna1.jpg Brakneshuken.jpg Smibekkåsen.JPG  

 

Kverndammen

Friluftsport Kverndammen ligger på grensa mellom Skien og Porsgrunn, i tilknytning til store boligområder på Klyve og Vestsida. Kverndammen er et av de meste populære nærfriluftsområdene i Grenland. Her finner du flere spennende naturtyper, gapahuker, bålplasser, klatrejungel og tipilandsby. Her kan du også gå en lærerik natursti og finne fine løyper videre ut til Frydentopp, Lakollen, Skipperåsen og Solummarka.

Kverndammen foss (2).jpg  Kverndammen2.jpg  Kverndammen1.jpg